Slik kommer du i gang med ViLeier.no

 Les om hvilke steg du kan gjøre for å komme i gang med utleie av din plass – som å opprette annonsen din og klargjøre plassen din.

Opprette annonsen din

Annonsen du legger ut, er en slags reklame for plassen din. Derfor er det viktig å gjøre det så attraktivt som mulig, men fortsatt er ærlig om eventuelle særegenheter.

Begynn med det grunnleggende. Lag en beskrivende tittel, og deretter en mer detaljert beskrivelse om beliggenheten, hva slags eiendom det er og eventuelle ekstrautstyr som plassen har. Her er det viktig å skrive så utfyllende så mulig.

Ta bilder av plassen. Bruk god tid på å gjøre plassen din så attraktiv som mulig. Når du er fornøyd med plassens tilstand så er du klar til å ta bilder av plassen. Sørg for å ta bilder som viser hele plassen du leier ut. Leietakere liker når bildene er mange og av høyest mulig kvalitet, prøv å ta bilder når det er lys ute.

Fremhev detaljer. Når du skriver tittelen på din plass, tenk over hva stedet ditt har som er unikt. Er plassens lokasjon usedvanlig nærme sentrum? Beskriv fordelene leietaker vil kunne få av å leie din plass. Har du varmeanlegg som gjør at tingene kan ligge gjennom vinteren? Sørg for å oppgi dette i annonsens tittel.

Få på plass logistikken

Legg til regler som gjelder for plassen din. Dette kan for eksempel være på hvilke tidspunkter det skal være lov å hente tingene sine og hvilke varer som ikke er lov å oppbevare.

Sørg for å oppdatere statusen for plassen din. Er eiendommen utleid, og hvor lenge er den det? Oppgi dette.

Bestem utleieperiode. Vil du leie ut daglig, ukentlig eller månedlig? Oppgi dette i annonsen.

Velg prisen per utleieperiode. Det er alltid opp til deg hvor mye du tar betalt. Prøv så godt det lar seg gjøre å oppgi en pris som er attraktiv for leietaker, men ikke for lav.

Gjennomgå de lokale lovene. Det er for eksempel ditt ansvar å vite om du må betale skatt på inntektene dine. Les også om det finnes noen grenser på hvor lenge du kan leie ut.

Gjør plassen din klar

Dette er noen trinn du bør følge for å sikre at plassen din er klar til utleie.

Rydd vekk. Hvis ikke annet avtalt, så må du fjerne eiendelene dine. Sørg for at det ikke er mye skitt eller muggsopp på veggene. Gjerne vask vinduer og støvsug i tillegg.

Ta i mot leietaker. Hvis du er tilstede er det hyggelig å ønske velkommen til leietaker. En blomst eller en liten gave kan få leietaker til å føle seg ekstra velkomne, men det er definitivt ikke obligatorisk.

Så snart du har lagt ut annonsen og ryddet plassen din, kan du leie ut din ubrukte plass til noen som trenger det og tjene penger!

Følg oss på sosiale medierFacebook
Instagram
LinkedIn

 

 / 

Logg inn

Send melding

Mine favoritter

Vi benytter cookies for å gjøre brukeropplevelsen så god som mulig.
Vi behandler dine personlige data på en trygg måte i henhold til GDPR-loven.